Perspektiv

Information om sukker og ernæring

Referencer: Glykæmisk Indeks (GI)

International tables of glycemic index and glycemic load values: 2008.
Atkinson FS, Foster-Powell K, Brand-Miller JC. Diabetes Care. 2008 Dec;31(12):2281-3.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18835944

Food glycemic index, as given in glycemic index tables, is a significant determinant of glycemic responses elicited by composite breakfast meals.
Wolever TM, Yang M, Zeng XY, Atkinson F, Brand-Miller JC. Am J Clin Nutr. 2006 Jun;83(6):1306-12.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16762941

Fødevarestyrelsen,. Alt om kost.
http://altomkost.dk/fakta/naeringsindhold-i-maden/energigivende-naeringsstoffer/kulhydrat/glykaemisk-indeks/

Socker ‐ fakta och hälsomässiga aspekter, Socker och beroende‐ en vetenskapsbaserad kunskapsöversikt., SNF, Swedish Nutrition Foundation, December 2014.
http://snf.ideon.se/wp-content/uploads/2015/01/Socker_FINAL_december_20141.pdf
 

Yderligere læsning: