Perspektiv

Information om socker och näring

Artiklar

Danskarnas intag av vitaminer och mineraler

Av Lone Banke Rasmussen, fil.dr., seniorforskare på avdelningen för näringslära, Livsmedelsinstitutet på DTU, Köpenhamn

Nr. 2-2009

De oberäkneliga individualisterna

Av journalist Marianne Schjøtt Arestrup

Nr. 1-2000

Den amerikanska paradoxen

Av med dr, professor Arne Astrup, Forskningsinstitut for Human Ernæring. Köpenhamn

Nr. 2-2000

Det omedvetna ätandet

Av Christina Fjellström, prof. i hushållsvetenskap, ssk måltidsforskning vid Institutionen för kostvetenskap, Uppsala universitet.

Nr. 2-2010

Diabetesföreningarna: Mer forskning efterlyses

Av journalist Stefan Olsson, Malmö.

Nr. 2-2003

Dietisterna i Norden

Av Gunilla Järnblad, Lund, och Ebbe Kristensen, Aarhus

Nr. 2-2015

D-vitamin – i ett nordiskt perspektiv

Av Kajsa Asp Jonson, journalist och legitimerad dietist, Mersmak kommunikation, Göteborg.

Nr. 2-2016

Därför äter vi för mycket

Av Inge Vinding, psykolog och klinisk dietist i Ry och Århus.

Nr. 2-2010

Elitidrott och näring

Av Christian Bitz, fil. kand. i näringslära, GCI Mannov, Köpenhamn.

Nr. 2-2008

Energireducerad kost kan mycket väl innehålla lite socker

Av Per Brændgaard Mikkelsen, fil kand i näringslära