Perspektiv

Information om socker och näring

Pressmeddelanden

Fakta om socker och hälsa

2015-12-16: Debatten om socker och hälsa innehåller ibland felaktiga påståenden och fakta som inte är vetenskapligt baserad.

Allt färre normalviktiga svenskar

2015-01-07: Fler och fler svenskar lider av sjuklig övervikt. Samtidigt ökar andelen underviktiga. Det visar en undersökning som AIMCreate gjort.

Var fjärde svensk skräms av E-tillsatserna i maten

2009-11-18: Livsmedelstillsatserna, alla med sitt specifika E-nummer, är det som oroar de nordiska konsumenterna mest när de handlar mat. Det visar YouGov´s opinionsundersökning bland drygt 2000 konsumenter.

Vi bantar med GI - men vet inte vad det betyder

2008-08-20: En nyligen gjord undersökning visar att svenskar i betydligt större utsträckning än sina grannar i Norden känner till begreppet GI.

Svenskar undviker sötningsmedel

2008-01-31: I en ny undersökning svarar 64 procent av de tillfrågade svenskarna att de föredrar en mindre mängd naturligt socker framför sötningsmedel.

Överviktiga äter mer sällan socker

2007-05-14: Socker har utpekats som den stora boven i fetmadebatten. Nu visar en färsk undersökning att underviktiga oftare äter godis och dricker läsk än personer med övervikt.

Svenskarna: Hellre light än löpning

2006-06-07: En nordisk undersökning om inställningen till bl.a. light-produkter och hälsa visar att svenskarna hellre undviker fett och socker än motionerar.

Nordisk oenighet om ansvaret för sockerkonsumtionen

2006-03-10: En undersökning visar att det finns många likheter hur man i Norden upplever sockerdebatten. På en punkt går åsikterna isär. Det är i synen på vem som bär ansvaret för hur mycket socker vi äter.

Förvirrande fokus i sockerdebatten - ”Ät mindre” lyder Danisco Sugars förslag till ett nytt kostråd…

2005-12-21: På Danisco Sugar upplever vi att sockret har fått skulden för den överviktsepidemi som nu sprider sig. Vi skulle önska att man fokuserade på reella fakta och inte föll för förenklade budskap.

Hellre lättsockrat än konstgjorda sötningsmedel

2005-05-02: De flesta svenskar anser att lättsockrade livsmedel är hälsosammare än de som sötats med artificiella sötningsmedel. Det visar en undersökning som gjorts av GfK.