Perspektiv

Information om socker och näring

Fakta om socker och hälsa

2015-12-16

Debatten om socker och hälsa innehåller ibland felaktiga påståenden och fakta som inte är vetenskapligt baserad. Nordic Sugars nya informationsbroschyr – Fakta om socker & hälsa – ger svar på många av de frågor som tas upp i hälso- och näringsdebatten kring socker.

Broschyren berättar bland annat om sockrets funktionella egenskaper i drycker och livsmedel samt det faktum att livsmedelsmärkningar som ”lågt sockerinnehåll” eller ”utan tillsatt socker” inte nödvändigtvis betyder färre kalorier per 100 gram då sockret ofta ersätts av andra näringsämnen som innehåller minst lika många kalorier och är minst lika energigivande som socker.

Utöver detta innehåller broschyren även statistik över svenskarnas sockerkonsumtion sedan 1965 och slår hål på myten att socker gör barn hyperaktiva.

Enligt Anne-Mette Nielsen från Nordic Sugar så är broschyren gjord för att ge alla som är intresserade och arbetar med mat, hälsa och näring en lätt och användbar översikt över de viktigaste frågorna i debatten.

– Vi har märkt en efterfrågan på mer faktabaserad och lättillgänglig information och vi vill bidra med det, genom denna broschyr. Debatten om socker och hälsa innehåller ofta många felaktiga påståenden som inte alltid är faktabaserade eller vetenskapligt grundade. Det gör det svårt att veta vad som är felaktigt eller korrekt. Det gäller inte bara för konsumenterna utan även för våra kunder inom industri- och handelsbranschen, säger Anne-Mette Nielsen.

Fakta om socker & hälsa kan beställas eller laddas ner från hemsidan perspektiv.nu. Se även bifogad pdf-version av broschyren.

För mer information kontakta:
Anne-Mette Nielsen, Nutrition Communication, Nordic Sugar A/S,
tlf. +45 32 66 25 70, e-mail: anne-mette.nielsen@nordzucker.com

Angela Everbäck, Marketing Manager, Nordic Sugar A/S,
Tel. +45 32662786, mobile 0709 53 70 69, e-mail: angela.everback@nordzucker.com

Tillbaka